Лећа са пиринчом

Потребно је:

Лећа                                                              250 гр

Пиринач                                                     200 гр

Парадајз                                                       200 гр

Црни лук                                                      1 ком

Бели лук

Зејтин

Першун

Качкаваљ рендисани

 

Очишћену лећу оставити да вам преко ноћи одлежи у води. Затим је осушите. У већу посуду ставите масноћу и на њој пропржите сецкани црни лук и неки чешањ белог лука док не добије дукат боју.

Додајте исецкан першунов лист и ољуштени сецкани парадајз.

Све скупа динстајте неколико минута. Додајте око два литра воде и пре него вода прокључа додајте лећу. Кувајте на тихој ватри док лећа не омекша. Када је кувана додајте кувани пиринач и дотерајте укус, такође и густину по укусу.