Пихтије на нишки начин

Потребно је:

Свињске ноге, уши, њушка и реп                 1, 5 кг

Телеће ноге                                                   1 ком

Разна зелен                                                  1 веза

Лук бели                                                  1 главица

Сву ситнеж добро опрати, ставити у већи лонац и налити водом да месо огрезне. Ставити на шпорет и лагано кувати. Када се пена појави на површини, треба је пажљиво скупити а онда додати једну везу резане зелени, лист ловора, неколико зрна белог бибера, једну главицу црног лука и мало соли. Кување треба да траје 4–5 сати. Чим се месо почне само одвајати од кости значи да су пихтије готове. Лонац скинути са ватре и оставити да се садржина мало сталожи. Покупити маст која плива на површини. Прво све процедити кроз цедиљку а затим кроз газу, месо очистити од костију, прелити у одговарајуће посуде и ставити да се охлади.